Over Savaro


Waarom oprichten Savaro?

Savaro staat voor Sandra van Rooijen. Dat ben ik. Van Rooijen is mijn meisjesnaam. Inmiddels getrouwd en nu is mijn naam Sandra Ockhuijsen. Zoals ik in mijn introductie al aangaf, heb ik Savaro opgericht om jou te helpen. Mijn doel in het leven is om andere mensen te helpen met hun ontwikkeling/groei in het leven. Voordat ik Savaro oprichtte, heb ik dit gedaan door te werken als personeelsmanager en procesmanager in een grote financiële instelling. In dit werk stond de werknemer voor mij altijd centraal. Een blije werknemer is goud waard! Hoezeer ik dit werk heel leuk vond, waren er ook minder leuke kanten. Veranderingen hebben tijd nodig en werknemers wisselen regelmatig en ik vond het steeds moeilijker om de medewerker centraal te zetten in de snel veranderende werkomgeving.

Door op 25 jarige leeftijd al geconfronteerd te zijn met Artrose in mijn rug, had ik voor eigen herstel een cursus Touch for Health gedaan. Wat een verademing om te ontdekken dat in deze methode de mens centraal staat! Ik ben sindsdien mezelf continu aan het ontwikkelen. En ik vind het fantastisch! Ik heb vele cursussen gevolgd en nu ben ik zover dat ik jou ook kan helpen met jouw ontwikkeling.

Hoe kan ik jou helpen?

Ik ga met jou onderzoeken waar het energieproces in jouw lichaam verstoord is. Dit doe ik door gebruik te maken van spiertesten. Een spiertest is een energiemeter. Net als een monteur een spanningszoeker gebruikt om te ontdekken of er op een kabel stroom staat, zo geeft de spiertest aan hoe het met de energie van jouw lichaam gesteld is. En als je dan weet waar de verstoring zich bevindt, dan gebruiken we de spiertest ook om te bepalen hoe we de energie kunnen verbeteren. Met als resultaat dat jouw energieproces verbetert en jouw lichaam beter werkt!

Wat is het energieproces in mijn lichaam?

Zie jouw lichaam als een energiecentrale. Energie is overal en jij zelf bestaat ook uit energie. Wat bedoel ik daarmee? Denk even aan de koelkast in jouw huis. Om de koelkast zijn werk te laten doen heeft deze stroom van het energienet nodig. Deze stroom wordt geleverd door een energiemaatschappij. Met behulp van kabels via de meterkast en het snoer van je koelkast komt het stroom uiteindelijk in jouw koelkast. De koelkast zelf heeft ook diverse onderdelen die met elkaar samenwerken zodra het apparaat wordt aangezet. Gaat een onderdeel stuk of heb je geen stroom, dan werkt je koelkast niet. Jij bent eigenlijk net als deze koelkast.

De organen en zelfs de cellen in jouw lichaam hebben energie nodig om hun werk te kunnen doen. De leverancier van energie is het voedsel dat jij eet en drinkt. Het voedsel gaat via het spijsverteringsstelsel (net als de bekabeling van je koelkast) naar de cellen in jouw lichaam. De cellen zetten het voedsel om in energie. Deze energie verplaatst zich met behulp van een intern energienetwerk. Zoals bij de koelkast de onderdelen aan elkaar zijn verbonden met stroomdraden zo zijn de onderdelen (organen) in jouw lichaam ook met elkaar verbonden met energiebanen (meridianen). De organen in jouw lichaam hebben energie nodig om goed te kunnen werken. Gaat er iets mis in dit energieproces dan heeft dit gevolgen voor de werking van jouw lichaam. Soms merk je hier een klein beetje van. Bijvoorbeeld door een hoofdpijn of vermoeidheid. Op ander moment heb je er meer last van en heb je bijvoorbeeld griep of voortdurende rugpijnen.